top of page

Microneedling

PhiMicroneedling uitstekende behandeling voor een huid die wat extra aandacht nodig heeft. Het is geschikt voor een oneffen huid, rimpels, grove poriën en acne littekens en striae.

Deze behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. 

De behandeling
De microneedling maakt door middel van verschillende naaldjes, kleine verticale geultjes in de huid die aan de buitenkant niet echt zichtbaar zijn. De huid wordt op deze manier net genoeg ‘geopend’ om geactiveerd te worden. De huid wordt hierbij gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken wat een stevigere en gladdere huid oplevert. Acne littekens, striae en fijne lijntjes worden oppervlakkiger.

Huidreactie
De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. In een enkel geval kunnen er korstjes ontstaan.

Microneedling is inzetbaar voor:

  • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping  

  • Acne littekens

  • Littekens van andere aard

  • Zonbeschadiging

  • Pigmentstoornissen

  • Grove huidstructuur / vergrote poriën

  • Striae / striemen

  • Rosacea

Twee doelen

Microneedling heeft dus een tweeledig effect op de huid: celregeneratie van binnenuit en werkzame stoffen van buitenaf. Needling is gebaseerd op het maken van micro-perforaties (gaatjes) in de huid. Daardoor treedt het natuurlijke herstelmechanisme van de huid in werking en de huid gaat collageen en elastine aanmaken.

De huid heeft 200x meer opnamevermogen na een behandeling microneedling.

 

De keratinocyten zijn onderschatte huidcellen. Ze communiceren met diepere huidlagen. Als je een keratinocyt verwondt, dan laat hij de epidermale groeifactor vrij. Bovendien zetten de cellen van Langerhans het immuunsysteem aan en voeren via de lymfe onder andere pigment cellen af.  Het resultaat is een vollere huid door collageenaanmaak in de diepere huidlaag en een betere kleur. Ook zie je dat de poriën fijner worden.

De duur van de behandeling
Plaatselijk 30 minuten of full face 60 minuten

Voor een optimaal resultaat
Minimaal 3 behandelingen om de 2 weken*.

Daarna onderhoud naar behoefte.
* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype / huidprobleem verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

 

Interval
Voor het beste (directe) resultaat beginnen met om de 4 weken, daarna om de 3 tot 6 maanden als onderhoud.

 

Consult
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseert Brows Artistry een consult vooraf aan de behandeling. De behandelaar bespreekt tijdens dit gratis consult van 10 minuten wat u met uw huidtype kunt verwachten.

 

Advies
Vermijd 2 weken na de behandeling zo veel mogelijk contact met direct zonlicht / zonnenbank. Indien dit niet te vermijden is, smeer dan een zonnebrandcrème met spf 50 op de huid. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 48 uur na de behandeling. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad.
Wij adviseren u 2 dagen voor de behandeling de huid goed te scrubben. (speciale gezichtsscrub is verkrijgbaar in de salon.)
Waarom is dit belangrijk?
Als de huid lange tijd niet goed gepeeld is, dan ben je de dode huidlaag aan het voeden. Tijdens de behandeling gebruiken we een milde peeling. Het resultaat is  beter en langer zichtbaar als de huid thuis goed onderhouden wordt met de juiste scrub. Wel wordt aangeraden om de microneedling behandeling te combineren met de dermaroller. Zo kunt u thuis meewerken aan een zo optimaal mogelijk resultaat! Verkrijgbaar in de salon.

 

Nazorg behandeling
Gedurende 24 uur na de behandeling:

- Niet roken
- Geen intensieve sport / inspanning uitoefenen
- Geen scrub / peeling
- Geen make-up aanbrengen. Vooral geen foundation.
- Geen sauna / stoombad bezoeken
- Niet zwemmen

Zon en zonnebank moet minimaal 7 dagen vermeden worden.

 

Prijzen

Microneedling full face  € 119,-   
Reiniging, peeling, microneedling, kalmerend masker.
60 minuten

Kuur microneedling full face    € 299,-
3 behandelingen van 60 minuten

Microneedling litteken/rimpel (plaatselijk)   € 49,-

       

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem dan contact op of maak online een afspraak.

bottom of page