top of page

Lippigmentatie

De lippen spelen een belangrijke rol in ons leven, uitdrukking van het gezicht, eten, zoenen, spreken. Daarom willen we dit niet alleen koesteren, maar ook zo mooi mogelijk maken! En dit kan met semi permanente lippigmentatie.

Lippen kunnen met permanente make up mooi strak belijnd worden. Deze techniek, soms genoemd lippen tatoeëren, biedt ook de mogelijkheid de lippen wat voller te doen lijken. De semi permanente full lips zijn geschikt voor jong en oud. De lippen kunnen geheel ingekleurd worden met permanente make up, zodat men geen lipstick of hoogstens nog een lipgloss hoeft te gebruiken.

Voor wie zijn PMU lippen geschikt?

Permanente lipliner en Full Lips is ideaal voor iedereen die veelvuldig lipstick draagt en wellicht ook niet helemaal tevreden is over de huidige vorm van de lippen. Mis je die volle lippen van vroeger of vind je je mond niet symmetrisch genoeg? Geef je lippen dan een boost met Full Lips permanente make-up of een strakke omlijning van permanente lipliner.

Permanente lipliner kan ingezet worden ter correctie, maar eveneens voor het gemak wanneer je toch elke dag lipstick op doet. Met permanente lipliner kun je de mond tekenen en mooi gevormde lippen naar jouw wens creëren, lippen die optisch beter ogen.

Soorten technieken

 • Lipblush : Met deze techniek wordt het pigment 'gepoederd' in de huid. De lippen worden heel egaal gepoederd waardoor de lippen kunnen worden voorzien van een mooie kleur zonder dat deze te hard over komt.

 • Full lips : Ook kun je ervoor kiezen om je lippen volledig in te laten kleuren, dit wordt ook wel PMU Full Lips genoemd. Dit is de perfecte oplossing voor lippen met weinig kleur. Allereerst wordt de contourlijn van de lip getekend, waarna de gehele oppervlakte van de lip wordt ingekleurd. Dit geeft volle lippen, die stralen!

Voorbeelden

 • Doet het pijn?
  Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij onze verdovingscrème zult u amper iets voelen en word de pijn tot een minimum beperkt.
 • Hoe lang blijft semi permanente make-up zitten?
  De semi permanente make-up zal in de loop der tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en de invloed van Uv-licht. Over het algemeen blijft het een tot drie jaar zitten en is verschillend van persoon tot persoon. De houdbaarheid van de behandeling kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent en lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren. Zeer vette huid: tot 6 maanden voor de volgende bijwerking. Vette tot normale huid: 6-14 maanden voor de volgende bijwerking. Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden voor de volgende bijwerking.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 uur tot 2 1/2 uur.
 • Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
  Neen, de eerste week zal de pigmentatie merkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van ongeveer 2 tot 3 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn de kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.
 • Wat houdt de nazorg in?
  De eerste week na de behandeling kan het zijn dat de kleur nog te donker is, hierdoor zien de wenkbrauwen misschien “zwaar” uit. Dit trekt echter na een paar dagen bij. Binnen twee maanden verwelkomen wij je ook graag in onze PMU studio voor een tweede behandeling waarbij wij het resultaat bekijken en de puntjes op de i zetten zodat je het optimale resultaat bereikt.
bottom of page